Ruckus – solutii ultra high density Wi-Fi cu noul AP R730

Ruckus – solutii ultra high density Wi-Fi cu noul AP R730

Mediile cu densitate foarte mare de device-uri si problemele de accesare a internetului.

Wi-Fi este omniprezent și continuă să își găsească drumul în medii tot mai exigente. Cele mai recente exemple de acest lucru sunt locurile sportive și centrele de convenții unde Wi-Fi-ul convențional nu se oprește. Când peste 70.000  de suporteri încearcă să transmită stream-uri video de la un gol câștigător sau o lovitură de pedeapsă – Wi-Fi-ul de bază nu este suficient.

Chiar și cu capacități suplimentare de densitate a rețelei, Wi-Fi (așa cum este definit de organismul de standarde) este rareori capabil să se ocupe de sarcina traficului de date sau de traficul  generat de zeci de mii de clienți și de sute de AP într- . Cu peste 30 de miliarde de “lucruri” legate de așteptări până în 2020, asigurarea calității serviciilor în locații “ultra-înaltă densitate” cum ar fi un stadion este din ce în ce mai provocatoare ca niciodată. Aplicațiile precum streaming video 4K (care devine normă) vor conduce traficul de internet la 278.108 petabytes pe lună până în 2021, utilizatorii generând 163 zeta de date zilnic până în 2025. Și în ciuda creșterii masive a dispozitivelor și date, cantitatea de spectru nelichidat disponibil pentru Wi-Fi a rămas statică timp de aproape două decenii.

 

 

Suita tehnologică Ruckus Ultra-Density Technology

Prin urmare, AP-urile implementate în medii “ultra-înaltă densitate” trebuie să fie optimizate – nu doar pentru schema de modulare cea mai adecvată, rata de codare, intervalul de pază și alți parametri Wi-Fi standardi – intervale de întârziere și selectarea canalelor. Acesta este exact motivul pentru care tehnologia Ruckus Ultra-High-Density Technology cuprinde mai multe caracteristici – care depășesc standardul Wi-Fi – pentru a asigura o calitate ridicată a serviciilor în medii dense. Acestea includ Managementul clienților tranzitorii, Decongestionarea timpilor de antenă, Dimensiunea mobilă adaptivă Wi-Fi, Utilizarea capacității de rețea și Antenele Adaptive BeamFlex și multe altele. Să aruncăm o privire mai atentă la un subset din aceste tehnologii de mai jos.

Administrarea clientului tranzitoriu

Administrarea clientului tranzitoriu ajută la atenuarea degradării performanței rețelei în medii cu densitate foarte mare – cum ar fi hub-urile de transport – în cazul în care clienții tranzitorii pot copleși din greșeală și pot degrada performanța rețelei. Această caracteristică utilizează metode statistice pentru întârzierea asocierii punctelor de acces (accesări) cu clienți tranzitorii. Administrarea clientului tranzitoriu permite, de asemenea, administratorilor de locații și administratorilor IT să regleze parametrii de configurare pe baza timpilor obișnuiți și a RSSI a clienților tranzitorii.

Decongestionarea timpilor de aer

Decongestionarea timpului de aer înseamnă o creștere eficientă a capacității medii a clienților prin reducerea traficului inutil (cadre de gestionare) între AP și clienți, permițând astfel mai mult timp de difuzare a datelor de trafic pentru utilizatori.

Dimensiunea adaptivă a celulelor Wi-Fi

Percepția clientului și experiența utilizatorului sunt frecvent afectate atunci când se fac modificări în topologia (numărul de AP-uri), tehnologia (actualizarea la cele mai recente standarde 802.11) sau în cazul întreruperilor din experiența AP. Dimensiunea adaptivă a celulelor Wi-Fi minimizează degradarea printurii clientului prin reglarea dinamică a dimensiunii celulei pentru a compensa modificările. Trebuie remarcat faptul că această caracteristică poate fi, de asemenea, utilă în triajarea problemelor legate de performanță și / sau stabilitate în rețelele Wi-Fi implementate sau sub rețele implementate.

Utilizarea capacității rețelei

AP-urile în rețele dense sunt predispuse la distribuirea incorectă a încărcării clientului, ceea ce duce adesea la o utilizare insuficientă a rețelei, la o calitate sub-optimă a clientului-la-AP și la o viteză mai mică de transfer. Utilizarea capacității de rețea oferă tehnici adaptive de gestionare a clienților pentru a răspândi în mod egal sarcina clientului în AP și benzi, menținând astfel legăturile optimale AP-client în medii cu densitate foarte mare.

BeamFlex Adaptive Antennas

AP-urile tradiționale sunt echipate cu antene “omnidirecționale” care radiază semnale în toate direcțiile. În schimb, antenele adaptive Ruckus BeamFlex permit AP să selecteze dinamic o serie de modele de antene – până la 4.200 de combinații posibile în timp real – pentru a stabili o conexiune optimă cu fiecare dispozitiv. În plus, BeamFlex + permite antenei să se adapteze orientării și locației dispozitivului client.

 

Introducerea modelului Ruckus R730 AP

DataSheet produs Ruckus R730 : click aici 

 

Alături de aceste tehnologii, Ruckus anunță și Ruckus R730 – primul AP IoT-și LTE-ready, acces fără fir 802.11ax. Cu IEEE 802.11ax, R730 poate furniza rate de vârf de date de până la 4,8 Gbps prin mai multe îmbunătățiri, incluzând creșterea eficienței spectrale cu OFDMA și reducerea distanței sub-suport. 802.11ax extinde chiar și suportul pentru banda de 2,4 GHz și optimizează eficiența energiei pentru dispozitive. R730 de înaltă capacitate, cu flux de spațiu de mare capacitate, funcționează în tandem cu tehnologia Ultra-Density Technology Suite pentru a furniza fără probleme servicii de înaltă calitate Wi-Fi în medii dificile, cum ar fi stadioane, stații de tranzit și săli de curs. Pentru a ajuta la asigurarea unor conexiuni mai sigure, R730 respectă atât noul protocol de securitate WPA3 ™, cât și Wi-Fi ™ Enhanced Open pentru conexiuni mai sigure în rețelele publice.

Share this post