Cat de sigura e tehnologia wireless ?

Cat de sigura e tehnologia wireless ?

Tehnologia wireless  a devenit atât de integrată în viețile noastre personale și profesionale astăzi, încât nu ne putem imagina viața fără ea. Companiile se bazează foarte mult pe ea pentru a-și desfășura operațiunile, furnizorii de rețele mobile o folosesc pentru a transfera voce și date pe distanțe mari și oferă utilizatorilor obișnuiți accesul la internet în orice moment pe drum.

Cu toate acestea, în timp ce noi toți acceptăm accesul wireless, suntem conștienți de riscurile de securitate atunci când îl folosim?

În general, standardele wireless nu reprezintă un nivel ridicat de securitate. Deși există astăzi mai multe metode de criptare sigure, multe versiuni mai slabe, cum ar fi WPA și WEP, sunt încă utilizate pe plan internațional. Acest lucru se datorează în principal faptului că anumite dispozitive mai vechi nu acceptă metode de criptare mai noi mult mai sigure. Multe companii își implementează încă rețelele wireless utilizând metode de criptare slabe sau învechite, cum ar fi WEP / WPA-TKIP, datorită compatibilității cu dispozitive mai vechi. Aceste metode sunt relativ ușor de compromis, și chiar mai rău, dacă le folosiți, rețeaua Wi-Fi va avea un impact semnificativ asupra performanței, cu o rată maximă a datelor de 54 Mbps.

Ce urmează pentru securitatea wireless?

Următorii pași reali din spațiul wireless sunt înființați prin ceea ce noile metode de securitate standard 802.11ax, WPA3 și Enhanced Open security aduc la masă.

802.11ax este conceput pentru a rezolva numeroase probleme comune cu rețelele fără fir, îmbunătățind în cele din urmă eficiența și performanța folosind metode precum BSS Coloring și o versiune multi-utilizator a OFDM (schema de modulație) fiind OFDMA, o tehnologie utilizată în mod curent în 4G / LTE retele mobile. Acest lucru va îmbunătăți experiența utilizatorului și va încorpora în continuare Wi-Fi ca mediu principal de acces la rețea.

Pe langa protocoalele noi care sunt mult mai sigure, orice rețea wireless devine sigură atunci când se adaugă un nou layer de securitate

Fortinet adaugă un nou nivel de securitate, utilizând capabilitățile avansate de automatizare a protecției împotriva amenințărilor, care funcționează ca un strat de inteligență artificială pentru rețeaua dvs. wireless.

Rețelele wireless ale rețelei Fortinet sunt capabile să detecteze când un client conectat fără fir este compromis (adică site-uri malware au fost accesate) și apoi să ia un set definit de acțiuni, cum ar fi blocarea sau plasarea în carantină a adresei IP sau MAC a clientului sau chiar trimiterea unui e-mail la cineva care poate lua măsuri pentru a rezolva problema.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina :http://www.netsafe.ro/fortinet/fortiap-access-point-fortinet/  unde veti gasi detalii despre AP de la Fortinet, precum si pagina cu Firewalul Fortigate care este si controller pentru AP-urile Fortinet cat si gateway de Securitate. http://www.netsafe.ro/fortinet/fortigate/

Share this post