Educatia si trainingurile sunt esentiale pentru a acoperi lipsa de experti in securitatea informatica.

Educatia si trainingurile sunt esentiale pentru a acoperi lipsa de experti in securitatea informatica.

În climatul digital din ziua de astăzi, e greu să găsiți o afacere, fie în domeniul sănătății, al finanțelor, al educației sau în afara acesteia, care nu utilizează aplicații software, aplicații și alte instrumente pentru a simplifica sarcinile zilnice și pentru a spori eficiența. Ca rezultat, fiecare organizație este într-un fel o companie IT.

Cu toate acestea, un alt rezultat al utilizării pe scară largă a tehnologiei în întreaga lume este amenintarea informatica  în continuă creștere și evoluție. În consecință, profesioniștii în domeniul informatic și informatizat sunt o parte integrantă a fiecărei echipe.

Din nefericire, decalajul privind abilitățile de securitate cibernetică rămâne o problemă critică. Profesioniștii în domeniul cibernetic sunt unii dintre cei mai solicitați indivizi din toate sectoarele industriale, însă multe dintre aceste locuri de muncă rămân neschimbate, deoarece organizațiile caută candidați IT cu experiență care au un background specific în domeniul securității. Și pentru că cererea pentru profesioniști experimentați a depășit oferta, este din ce în ce mai greu de angajat un expert in securitate cibernetica

Pentru a închide diferența de competențe, organizațiile și instituțiile academice trebuie să ia măsuri proactive si sa isi formeze proprii specialisti in securitate IT. Una dintre cele mai promițătoare moduri de a face acest lucru este pornirea de la bază și adăugarea de curriculum-uri de securitate cibernetică la școli și deschiderea instituțiilor de învățământ dedicate predării acestui comerț.

Zona de securitate cibernetică are o rată a șomajului la zero și oferă compensații competitive – două caracteristici care o fac o opțiune de dorit pentru studenții care intră în facultate. Copiii ar trebui să fie introduși în domeniu încă din liceu și să aibă oportunități ample de a dobândi cunoștințe și abilități de bază pe parcursul învățământului primar și superior. În unele cazuri, instituțiile întregi sunt dedicate securității cibernetice, cum ar fi Colegiul Național de Cybersecurity care se deschide în Marea Britanie.

Organizațiile pot, de asemenea, să fie proactive în promovarea programelor de securitate cibernetică în campusuri, găzduind discuții de carieră și participând la târguri de carieră. În plus, aceștia pot beneficia de programe care să le ofere studenților instruire practică pe teren. De exemplu, Academia de securitate a rețelei Fortinet (FNSA) lucrează cu instituții academice și non-profit pentru a oferi oportunități de instruire și certificare studenților interesați din întreaga lume. Obținerea unei astfel de experiențe de timpuriu este crucială, deoarece 52% din organizații spun că experiența practică, practică, este cea mai importantă abilitate.

În cele din urmă, organizațiile pot să investească în proprii angajați care au deja competențe tehnice și medii, oferindu-le formare specifică în domeniul cibernetic și educație continuă. Fortinet oferă o astfel de oportunitate profesioniștilor din domeniul tehnic prin intermediul programului de experți în securitatea rețelelor (NSE). Acest program de certificare pe opt niveluri este conceput pentru profesioniștii din domeniul tehnic și oferă cursuri, examene și practici practice pentru a stăpâni concepte complexe de securitate a rețelei.

Programul Fortinet Network Security Expert (NSE) este destinat să ofere o înțelegere de bază a peisajului amenințării cu care se confruntă rețelele de astăzi. Oricine ar interesa să învețe despre amenințarea peisajului și siguranța cibernetică ar trebui să urmeze acest curs pentru mai multă învățare.

Netsafe este centru autorizat Fortinet pentru formarea expertilor in securitatea cibernetica. pentru mai multe detalii click aici.

Urmatorul training Fortinet NSE4 este afisat aici: Training Center – Next NSE4 training

Share this post