Ruckus introduce noi functionalitati pentru controllerul SmartZone

Ruckus introduce noi functionalitati pentru controllerul SmartZone

Complexitatea rețelelor a crescut semnificativ în ultimii ani. În consecință, operatorii, furnizorii de servicii (MSP) și companiile  mari consideră că este mai dificil decât oricând să controleze costurile administrative ale rețelei.

Pentru a reduce cheltuielile generale, aceste organizații iau in considerare soluții de tip all-in-one care simplifică în mod sigur controlul și administrarea mai multor elemente IT din cadrul rețelei. În plus, furnizorii MSP care oferă servicii de networking-as-a-service (NaaS) isi doresc  o soluție care să ofere flexibilitate și scalabilitate arhitecturală pentru a răspunde cerințelor de închiriere eterogene și multistrat, împreună cu topologiile hibride de date, control și management pentru a sprijini o multitudine de oferte de servicii .

Aceste organizații au, de asemenea, nevoie de o gamă de caracteristici de business intelligence (BI), cum ar fi rapoarte avansate și analize detaliate, împreună cu interfețele pentru utilizator cat mai  intuitive (UI) și dashboard-uri  cu date personalizate, cu suport API pentru streaming. În plus, operatorii au nevoie de un nivel propriu de management, precum și de niveluri administrative pentru clienții direcți sau de mai multe niveluri de administrare oferite prin intermediul IMM-urilor mici

Ruckus a anuntat  disponibilitatea noii versiuni a controllerului SmartZone ™ care are la baza  cea mai recentă versiune a software-ului SmartZoneOS. Noul controller de retea SmartZone  vine in varianta de appliance hardware cat si virtual si a fost conceput  pentru operatori, furnizori MSP  și companii de tip SMP si Enterprise.

Introdus prima oara in  2015, sistemul de operare SmartZoneOS combină scalabilitatea, flexibilitatea arhitecturală și API-urile extinse într-o singură consolă centralizată. Aceste capabilități permit operatorilor să implementeze arhitecturi complexe, multi-tier și as-a-service folosind propriile aplicații de management.

De asemenea, permit organizațiilor să gestioneze traficul de date al abonaților pe o scară masivă și să integreze fluxurile de trafic și datele de rețea în arhitecturile de rețea existente. Controller SmartZone permite în continuare simplificarea  administrarii rețelei prin consolidarea și utilizarea integrata a facilitatilor de troubleshooting si de analiza a datelor. SmartZone oferă o interfață (UI), în mai multe limbi, care ofera un dashboard complex prin  datele de analiza si trafic precum si facilitati de troubleshooting. Trebuie remarcat faptul că SmartZone este implementat în mii de întreprinderi – și în peste 200 de rețele de furnizori de servicii de pe cinci continente.

Noua versiunea  SmartZone simplifică crearea de politici de access  consecvente de acces pentru reteau wireless sau pentru reteaua de switchuri – prin actualizări personalizate de firmware / software  pentru a asigura acuratetea datelor raportate. SmartZoneOS 5 include o caracteristică automată de detectare a switch-urilor din retea și suporta  restaurarea  configuratiei de pe switch  până la ultimul punct de configurare în timp.

Caracteristicile suplimentare ale  ultimei versiuni  SmartZone:

– Functionalitati pentru administrarea switchurilor la nivel de  înregistrare, autentificare, backup și restaurare a configuratiei
– Permite balansarea  adaptivă a latimii de banda, load balancing, airtime fairness, hotspot si  guest services
– Suporta grupuri de switch-uri ierarhice, monitorizare retelei, alarme si starea porturilor
– Suport pentru statisticile de trafic la nivel de switch
– Suport pentru detectarea  AP-urilor , filtrare URL la nivel de access point-uri , tw-o factor authentication
– Capabilitati de  geo-redundanțe si complianta PCI
– Flexibilitatea planului de date pentru topologiile hibride de rutare a datelor
– Traficul rutelor de tunel către mai multe gateway-uri terțe
– Suport pentru arhitectura de tip MSP

Share this post