1,2,3,… Start WIFI4EU
Comisia Europeană a lansat programul WiFi4EU pentru a oferi hotspot-uri Wi-Fi gratuite în întreaga Europa. În scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor europeni, Comisia Europeana a stabilit un buget de 120 de milioane de euro care să asigure accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice, cum ar fi parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate, pe teritoriul UE. Hotspoturile Wi-Fi pot fi instalate de municipalități și de societăți specializate în acest domeniu, folosind bonul valoric oferit de UE in valoare de 15.000 EUR
In programul WiFi4EU pot să participe organismele din sectorul public din statele membre ale UE, iar fiecare municipalitate poate beneficia doar de un singur bon valoric pe întreaga durată a inițiativei. Acestea se pot înscrie pe portalul www.wifi4eu.eu , fara a fi nevoie să includă un proiect sau un dosar tehnic privind rețeaua Wi-Fi pe care doresc sa o instaleze. De asemenea, municipalitățile nu trebuie să prezinte o evaluare preliminară a costurilor efectuată de un furnizor pentru a-și putea depune candidatura în vederea obținerii unui bon valoric.
Municipalitățile vor fi selectate pe baza principiului „primul venit, primul servit” În cadrul primei cereri de candidaturi, fiecărei țări i se vor atribui cel puțin 15 bonuri valorice, dar bonul valoric va fi incasat direct de furnizor acesta din urma trebuind sa se inscrie si el in portalul www.wifi4eu.eu
Rețeaua Wi-Fi ar trebui să poată asigura utilizatorilor servicii de internet de înaltă calitate, iar municipalitățile ar trebui să încheie un abonament pentru oferta de consum existentă pe piață în zona respectivă care pune la dispoziție cea mai mare viteză și, în orice caz, pentru o ofertă care să asigure o viteză de cel puțin 30 Mbps. Viteza rețelei de backhaul ar trebui, de asemenea, să fie cel puțin echivalentă cu cea a conectivității utilizate de municipalitate pentru nevoile sale interne. Comisia va monitoriza de la distanță calitatea conectivității tuturor hotspoturilor WiFi4EU
Atât furnizorul, cât și beneficiarul vor trebui să confirme că rețeaua locală este instalată și operațională. După ce s-a verificat că rețeaua locală este într-adevăr operațională (prin monitorizare de la distanță), se va efectua plata.
Este posibilă conectarea mai multor spații de viață socială existente la nivel local la o singură rețea (o singură pagină web de tip captive portal) sau la mai multe rețele (diferite pagini web de tip captive portal). În cazul în care costurile aferente echipamentelor și instalării depășesc cuantumul bonului valoric, costurile suplimentare trebuie să fie acoperite de către municipalitate sau din alte surse de finanțare naționale/regionale.
“Toată lumea care beneficiază de conectivitate înseamnă că nu ar trebui să conteze unde locuiți sau cât de mult câștigați. Așadar, propunem astăzi echiparea fiecărui sat european și a oricărui oraș cu acces gratuit la internet wireless în jurul principalelor centre ale vieții publice până în 2020” Jean-Claude Juncker , Presedintele Comisiei Europene
In intampinarea acestei initiative europene, NetSafe Solutions pune la dispozitia clientilor sai solutii wireless Ruckus si Fortinet.
Ruckus Wireless are o vastă experiență în implementarea cu succes a unei infrastrucuturi Wi-Fi pentru a face orasele din intreaga lume mai “Smart”. Portofoliul Ruckus Wireless acopera Access Point-uri de interior si exterior care se potrivesc oricarui buget, cerință de performanță sau scenariu de implementare. Indiferent dacă sunteți provocat cu o densitate ridicată a clienților, cu materiale de construcție nepotrivite pentru Wi-Fi sau doar cu așteptări în creștere ale angajaților sau ale clienților, Access Point-urile Ruckus Wireless oferă acces securizat și sigur, indiferent de mediul înconjurător. Fiecare AP de la Ruckus este dotat cu tehnologii brevetate care depășesc limita de zi cu zi pentru a asigura conexiuni superioare și experiențe extraordinare ale utilizatorilor
Pentru a sprijini initiativa WIFI4EU, Ruckus Wireless vine cu cateva solutii:
Access Point R510 (interior) si T300 (exterior ) 802.11ac access points, care pot fi administrate stand-alone sau printr-un controller, aceste AP-uri oferind servicii Wi-Fi sigure, fiabile și performante, utilizând tehnologia patentată BeamFlex.
Switch ICX 7150 disponibil cu 12, 24 si 48 porturi standard sau PoE
Cloudpath, soluție pentru securizarea accesului in reteaua wireless pentru echipamente de tip BYOD
Ruckus Cloud Wi-Fi pentru configurarea și gestionarea simplificată a rețelei WLAN oferind si functionalități de raportare si analiză.
Cu ajutorul solutiilor Fortinet puteti consolida securitatea retelei (Network Firewall, IPS, Antimalware, Web Filtering, Controlul Aplicatiilor) si accesul wireless intr-o singura solutie integrata avand un singur punct de management fara nevoia de a adauga echipamente separate de management sau securitate, in acest fel mentinand complexitatea la un nivel foarte scazut.
Integrarea firewallului FortiGate cu switch-urile FortiSwitch si access pointurile FortiAP, permite o politica unitara de securitate la nivelul intregii retele asigurand extensia protectiei asigurate de catre firewall catre statiile de lucru si utilizatorii retelei wireless.
Solutiile bazate pe echipamentele Fortinet sunt foarte scalabile si pot fi instalate in orice orice retea indiferent de marimea acesteia.
Principalele beneficii ale solutiilor wireless Fortinet:
- Management unificat al retelei wireless, wired si al solutiei de securitate
- Acces Pointuri pentru interior/exterior cu tehnologie Wave 2
- Vizibilitate si control al aplicatiilor si al utilizarii retelei
- Protectie completa a retelei si utilizatorilor impotriva amenintarilor informatice
Pentru mai multe informatii despre solutiile wireless dedicate programului WIFI4EU, va rugam sa ne contactati.