FortiGate tech challenge

FortiGate tech challenge

Testeaza-ti abilitatile tehnice si castiga un echipament FORTIGATE 40F

Puteti rezolva configuratia?

Descrierea cazului:
1. PC-1(IP:100.64.0.20) nu poate comunica cu PC-2(IP:100.64.1.2) si invers, desi sunt politici de firewall care accepta traficul. Ce trebuie sa modificam pentru a permite traficul bidirectional?
2. Desi exista o regula de “DENY” care blocheaza accesul PC-2 pe FGT_FW_1, atunci cand PC-2 incearca sa acceseze 192.0.0.0:3389 TCP prin clientul RDP, traficul nu este blocat.
Ce trebuie modificat pe FGT_FW_1 pentru a bloca traficul RDP doar de la PC-2 catre 192.0.0.0:3389, dar in acelasi timp sa blocheze si accesul RDP catre 100.64.0.21 de exemplu, fara a mai adauga sau sterge/dezactiva politici.

* Trebuie sa rezolvati mai intai cerinta 1.

Mai jos aveti topologia retelei si config-urile echipamentelor:

FGT_FW_1: https://pastebin.com/gg6tghcd

FGT_FW_2: https://pastebin.com/GHq3c61N

Puteti descarca FortiGate VM pentru VMware, KVM si Hyper-V de aici:

https://drive.google.com/file/d/1LtrFYe8mNNrZ4YNSCJdTSaRSiK4UDN6V/view?usp=sharing

 

Puteti trimite raspunsul prin email: tehnic@netsafesolutions.ro

Te rugam sa ne transmiti si datele tale de contact: nume prenume/email/tel/

Raspunsul se poate trimite pana la 30 iunie 2020, si trebuie sa fie trimis sub forma de config files(doua fisiere de config).

Castigatorul premiului va fi tras la sorti dintre cei care au rezolvat configul corect si va primi un echipment Fortigate 40F

Castigatorul va fi anuntat prin canalele noastre de socializare si de asemenea, va fi notificat personal pana in data de 6 iulie 2020.

Dragi participanți,

În primul rând dorim să vă mulțumim pentru interesul acordat provocării noastre. Numărul impresionant de răspunsuri ne-a determinat să transformăm aceste provocări într-o tradiție Netsafe Solutions, așadar vom anunța următoarea provocare săptămâna viitoare.

Ne-am fi dorit să putem acorda câte un premiu fiecărui răspuns corect, pentru că nu au fost puține.

Câștigătorul acestei provocări este C.R., (poziția a doua din lista răspunsurilor corecte) pe care îl vom contacta personal. Extragerea s-a realizat prin Random.org.

Felicitări!

Echipa Netsafe Solutions

Share this post